01_A Chrome böngésző

.

Azt írtam az előzőekben, hogy szükséged lesz egy megbízható böngészőre.

De mi is az a böngésző, és miért is kell nekünk?

 

A böngésző tulajdonképpen az a program, ami az interneten található weboldalakat megjeleníti a gépünkön, szöveggel, képpel, hanggal. Fontos tehát, hogy ezt a dolgát jól tegye. Hiszen nincs annál bosszantóbb, mint mikor munka közben lefagy az oldal, összeomlik a böngésző, és nem tudsz vele mit kezdeni…

A legismertebb böngészők, amikről már halhattál:
Internet Explorer, Google Chrome, Mozzilla Firefox, Opera, Edge – de ezeken kívül is vannak még bőven.

Én hosszú ideje a Google Chromot (ejtsd: gúgl króm) használom, mert többféle kiegészítő telepíthető hozzá, ami hasznos az online munka során. A Chrome-ot – mint a nevéből is kiderül – a Google fejlesztette, így a Google cég többi termékével is nagyon jól használható együtt (ezekről majd később tanulunk).

Ha neked is van Chrome böngésződ és te is ezt használod – akkor már valamennyire ismered.

Ha még nincs a gépeden, mert más böngészőt használtál eddig, akkor sem kell megijedned: megnézzük, hogyan kell letölteni, és használatba venni.

1. LETÖLTÉS, TELEPÍTÉS, KERESÉS (2,5 perc):

>>> IDE KATTINTVA <<< indíthatod a letöltést és telepítést.

 

Bármelyik böngészóvel előfordulhat, hogy kissé “megzavarodik”: lefagyhat egy oldal, nem tudsz belépni valahová, nem működik valami az oldalon, aminek elvileg működnie kellene, stb. Ilyenkor jól jöhet, ha magához tudod téríteni a böngésződet. Egy fontos funkció, amit jó ha tudsz, hogyan csináld: a böngészési előzmények törlése.

 

2. BÖNGÉSZÉSI ELŐZMÉNYEK TÖRLÉSE (2,5 perc):

 • UPDATE 2017. október: Ennek a videónak az elkészülte (május) óta kinézetében némileg változott a Chrome kezelő felülete. Viszont szinte mindent ugyanott, ugyanolyan elrendezéssel megtalálsz most is, csak a dizájnja változott. Így ne ijedj meg, ha nem ugyanazt látod a monitorodon, mint a videóban: csak figyeld meg, melyik rész melyik pontjában találod, ami neked kell, és az alapján te is meg fogod találni a jelenlegi kinézete mellett is.

.

A másik hasznos dolog, ami jól fog jönni neked a tanfolyam során is – meg persze máskor is – ha tudod, hogyan találhatsz meg számodra fontos oldalakat könnyen, gyorsan, illetve hogyan tudod azokat rendszerezetten eltárolni.

 

3. MAPPÁK KIALAKÍTÁSA A BÖNGÉSZŐBEN, LINKEK ELMENTÉSE (5,48 perc):

 

Szükség lehet még különféle bővítmények (kiegészítő funkciók) telepítésére is. Ettől se ijedj meg, egyszerűbb, mint gondolnád, el se tudod rontani, úgyhogy bátran kipróbálhatod 🙂

A következő videóban azt mutatom meg, hogyan keress meg és telepíts egy olyan bővítményt, ami a levelezésben lesz hasznodra.

 

4. GOOGLE CHROME WEBÁRUHÁZ, BŐVÍTMÉNYEK TELEPÍTÉSE (3 perc):

 

 

HÁZI FELADAT

 1. Ha nincs még a gépeden Google Chrome böngésző, az első videó alapján töltsd le és telepítsd!
  (Ha már rajta van a gépeden, akkor ez  a feladat pipa.)
 2. A harmadik videó alapján készíts a Könyvjelzősávra egy OSK mappát, azon belül pedig egy Chrome, és egy Gmail elnevezésű mappát!
 3. Ennek a leckének a linkjét mentsd el a Chrome elnevezésű mappába, szintén a harmadik videó szerint.
 4. A negyedik videó alapján töltsd le a Google Chrome áruházból a Streak nevű bővítményt.

Jó munkát – holnap kapod emailben a folytatást 🙂

.

2 Comments

 1. Czidlina Ildikó

  Azt hittem, az alap dolgokat nagyjából tudom, de már most tanultam újat, a próbaleckében 😉
  Köszönöm!

 2. Szia Ildikó! Én network marketinggel foglalkozom a Forever Living cégnél, és szeretném Interneten keresztül hatásos marketinggel reklámozni a termékeket. Szóval vásárlókat szeretnék szerezni akik rajtam keresztül vásárolnak a cég webshopjában. Véleményed szerint hasznos lenne nekem ez a tanfolyam? Köszönöm válaszod. Tisztelettel, Tencut Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.