Ez a 3 legfőbb ok, ami miatt nem lesz hónapról hónapra több pénz a zsebedben – a 3. rajtad kívül álló, de megvan rá a megoldás!

 

3 ok amiért nem lesz több pénzedSokan vannak manapság abban a helyzetben, hogy a bevételük (fizetésük, nyugdíjuk, egyéb ellátásuk) bizony kiegészítésre szorul. Van, aki másodállást vállal, van, aki túlórázik, van aki “fusizik” – és egyre többen vannak, akik valamilyen otthonról, (részben vagy egészében) online végezhető tevékenységgel próbálják előteremteni a hiányzó plusz összeget.

 

Sok GYES-en, GYED-en levő anyuka is igyekszik pótolni a szűkös ellátást, illetve egyre többen akarnak valamivel olyan folyamatos bevételt teremteni maguknak, ami majd lehetővé teszi, hogy ne kelljen visszamenni a volt (ha volt) munkahelyükre. Az, hogy ki milyen tevékenységgel igyekszik a vágyott pénzügyi pótlást elérni, változó. Van, aki termékeket, vagy saját használt cikkeket értékesít, van aki MLM rendszerben vesz részt, és van, aki saját vállalkozás indítását tervezi, vagy épp valósítja meg.

.

Mindenki úgy szeretne plusz bevételre szert tenni, hogy a tevékenységet kényelmesen, (részben vagy egészben) otthonról végezhesse, rugalmasan, saját időbeosztással, hogy jusson idő a gyerekekre/unokákra/munkahelyre.

Azonban bármilyen plusz pénzt termelő tevékenységről legyen is szó, mindben van valami közös: van 3 olyan dolog, aminek a megléte a próbálkozók 95%-ánál megakadályozza, hogy havonta plusz pénz kerüljön a kasszába.

.

TÉGED melyik tényező akadályoz?

.

  1. Irreális elvárások

Sokszor tapasztalom, hogy sokan pl. Facebook csoportokban kiírják, hogy otthonról végezhető munkát keresnek. De rögtön azt is odaírják, hogy ne legyen MLM, ne kelljen értékesíteni, ne kelljen befizetni. Sajnos, ilyen otthonról végezhető munka/tevékenység – NINCS. Valamikor régen lehetett vállalni otthonra kihelyezett kétkezi munkákat (pl. gyöngy fűzés, kisebb tárgyak összeszerelése, borítékolás, stb.). Ma már ilyen elvétve akad – de azt sem az interneten hirdetik meg – és ha akad is ilyen, sok időt vesz igénybe, kevés pénzért. És nem igazán összeegyeztethető az egyéb elfoglaltságokkal (gyerek, munkahely).

El kell fogadnod, hogy ha plusz pénzt akarsz, akkor bizony vagy időt, és/vagy pénzt bele kell fektetned, és azt is, hogy bizony MINDEN pénzt hozó tevékenység = ÉRTÉKESÍTÉS. Vagy ha nem értékesítés, akkor befektetés kategória, ami ugye pénzt igényel.  (Ha alkalmazottként dolgozol, az is értékesítés: eladod az idődet, a szaktudásodat.)

.

  1. Rossz választás

Nagyon sokféle tevékenységgel lehet otthoni munkavégzés mellett pénzt keresni. Legtöbben ott hibázzák el, hogy nem a nekik megfelelő tevékenységet választják ki. Nem mindenkinek való pl. a termék értékesítés, vagy nem mindenki tud a hobbijából olyan szintű, minőségű terméket előállítani, ami piacképes, vagy nem mindenki lesz képes webáruházat indítani, stb.

Tisztában kell lenned az erősségeiddel, és ugyanígy a gyengeségeiddel is. Fel kell mérned, hogy egy adott pénzkereső tevékenység milyen feltételek meglétét kívánja meg, milyen tulajdonságok, tudás, körülmények stb. kellenek hozzá.

Meglehet, hogy Juliska, a barátnőd – aki nagy dumás, közösségi ember – kiváló lesz termék értékesítőnek, mert sok helyen megfordul, és lukat beszél mindenki hasába. De azért, mert ő azt mondja, hogy ez milyen szuper kereseti lehetőség – neki -, nem biztos, hogy neked is éppen olyan jó lesz. Főleg, ha te csendes szerény, otthonülő típus vagy.

Biztos, hogy te is jó vagy/jó lehetsz valamiben, csak meg kell találnod a neked valót.
(Ehhez rengeteg ötletet, és a megvalósításukhoz szükséges ismereteket is találsz >>> ITT.)

.

  1. Ismeretek hiánya

Tudjuk, tapasztaljuk, hogy a mai gyerekek már szinte informatikai tudással születnek. De mi a helyzet a szüleikkel, nagyszüleikkel?

Adva van egy egyre nagyobb embercsoport (anyukák, nyugdíjasok, munkanélküliek, stb.), akiknek szüksége van otthonról végezhető munkára, ami plusz pénzt termel. Ezt viszont megnehezíti az a tény, hogy a nagy többség hadilábon áll az informatikával.

Magyarországon még nem túl régóta van informatika oktatás az iskolákban, így a mai felnőtt, középkorú és idősebb korosztály túlnyomó részt csak arra az informatikai tudásra hagyatkozhat, amit innen-onnan összeszedett. Természetesen vannak, akik önszorgalomból sok dolognak utána mennek, megtalálják  a módját, hogy honnan tanulhatnak, és megtanulják. Vagy jó esetben van a családban, aki már tanulja (gyerek, unoka), és tud segíteni. De valljuk be, nem jellemző, hogy a gyereknek/unokának kellő türelme, elegendő ideje, és érthető magyarázatai vannak az informatikailag segítségre szoruló szülők, nagyszülők számára… Mint ahogyan az sem jellemző, hogy akinek plusz pénzt hozó tevékenységre van szüksége, annak van sok pénze többféle iskola, tanfolyam elvégzésére.

Az otthoni munkavégzésnek túlnyomórészt feltétele, velejárója, hogy az adott tevékenységgel online is megjelenjünk. Aki terméket értékesít, aki MLM rendszerben dolgozik, aki vállalkozást indít, tulajdonképpen a saját termékét, szolgáltatását akarja eladni, ahhoz kell megtalálnia a fizetőképes keresletet – és ez ma már nem megy online jelenlét nélkül. Jelen lenni az interneten – pontosabban EREDMÉNYESEN, HATÉKONYAN, BIZTONSÁGBAN jelen lenni az interneten: ez nagyon sokféle tudást igényel. Nem kell minden területen szakértővé válni, de mint ahogy egy általános iskola elvégzése is alap, úgy az online világ alapismereteinek megléte is szükséges.

A többség nagy hátránnyal indul, ha online jövedelemforrást keres. Hiányoznak az alapok, ami az otthonról végezhető munkavégzés, és az azzal járó online jelenlét sikerességéhez elengedhetetlen. Gondolj csak bele: az otthonról való munkavégzés jelentősen eltér egy hagyományos, alkalmazotti, munkahelyre bejárós pénzkereső tevékenységtől. Ennek is vannak alapjai, amiket meg kell tanulni – nem állsz neki autót szerelni, vagy szívműtétet végezni sem, ha nem értesz hozzá…

 

Lényegében mindhárom ok megszüntetése rajtad múlik.

Az első kettő gondolkodásbeli változtatást kíván.

A harmadik akadályozó tényező megszüntetésére pedig megtalálod a megoldást >>> ITT .

.

.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük